ΕΛΛΑΔΑ

Το Σύστημα Υγείας εν μέσω της πανδημίας και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Το Σύστημα Υγείας εν μέσω της πανδημίας και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Στην παγκόσμια συζήτηση, που σχεδόν μονοπωλείται από ζητήματα του χώρου της Υγείας, παρεμβαίνει το CNN Greece, με τη διαδικτυακή συζήτηση ευρύτερου ενδιαφέροντος για τα Συστήματα Υγείας και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στην Υγεία, με γνώμονα την αποτελεσματική αντιμετώπιση υγειονομικών κρίσεων.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ με τη σύμπραξη της INTERAMERICAN και της Philips και με την υποστήριξη της Deloitte Ελλάδος, με τίτλο «Βιώσιμο Σύστημα Υγείας και Ψηφιακός Μετασχηματισμός, με οδηγό την εξέλιξη της πανδημίας» που θα προβληθεί απευθείας την προσεχή Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, από τις 3:30 έως τις 5 το απόγευμα, σε livestreaming, μέσω του YouTube Channel του CNN Greece.

Ζητήματα που απασχολούν το κοινό τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας και κυβερνητικών αποφάσεων, όσο και σε αυτό του απλού πολίτη, όπως είναι η αναγκαιότητα ευρύτερων συμπράξεων στην Υγεία, προκειμένου να έχουμε βιώσιμα συστήματα, οι συνέπειες της πανδημίας, η ψηφιακή τεχνολογία στην πρωτοβάθμια Υγεία αλλά και η δυναμική αξία εφαρμογής της Τηλεματικής στην Υγεία, αναλύονται από ανθρώπους που κατέχουν τη γνώση εις βάθος. Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος INTERAMERICAN Γιάννης Καντώρος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Philips Hellas S.A. Παναγιώτης Μπαράς, ο CEO της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσόπουλος και ο Γιώργος Βελιώτης, Γενικός Διευθυντής Ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας INTERAMERICAN και πρόεδρος του EURAPCO Health Group, αναπτύσσουν τις θέσεις τους, εξηγούν την πραγματικότητα και δίνουν προοπτικές για το μέλλον, για το «αύριο» στον χώρο της Υγείας, για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Τη συζήτηση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι του CNN Greece Νατάσσα Σπαγαδώρου ως κεντρική συντονίστρια και Δημήτρης Μαλλάς, με τη συμμετοχή του προέδρου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, Σίμου Αναστασόπουλου.

Ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, που έχει την πρωτοβουλία διεξαγωγής της συζήτησης, αποτελεί ανεξάρτητο επιχειρηματικό Σωματείο με σκοπό τη διαφύλαξη και την προαγωγή των κοινών επαγγελματικών συμφερόντων, αλλά και την επίλυση ζητημάτων των εταιρειών μελών του από νομική, οικονομική και κοινωνική άποψη, στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μας.

Η πρωτοποριακή αυτή εκδήλωση, στην οποία το κοινό έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει live γραπτές ερωτήσεις στέλνοντας email στο health@cnn.gr, προς όλους τους συμμετέχοντες, πραγματοποιείται με τη συνεργασία της INTERAMERICAN, που έχει ως αποστολή της να «βοηθά τους ανθρώπους να ζουν πιο ασφαλείς, περισσότερο και καλύτερα» με τις υπηρεσίες της στον τομέα της υγείας και ευζωίας, με το χαρακτηριστικό του «ψηφιακού ασφαλιστή», της Philips, που είναι ο αξιόπιστος ηγέτης στον τομέα της τεχνολογίας υγείας για περισσότερο από 90 χρόνια και διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, οι οποίες μπορούν να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τα συστήματα υγείας και της Deloitte, που υποστηρίζει τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του οικοσυστήματος της υγείας στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν ένα νέο λειτουργικό μοντέλο που θα έχει ως επίκεντρο τον ασθενή, με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Σε μία πολύ κρίσιμη καμπή παγκοσμίως, ειδικά για τον χώρο της Υγείας και εν μέσω μίας πανδημίας, υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που έχουν τη δύναμη να στρέψουν το βλέμμα στο μέλλον και να αναζητήσουν την πραγματικότητα της επόμενης ημέρας. Διότι μπορεί η πανδημία να μαίνεται αυτή τη στιγμή, έχοντας επιφέρει σφοδρό πλήγμα στα δημόσια συστήματα υγείας σχεδόν σύσσωμων των χωρών του δυτικού κόσμου, όπως παράλληλα η επιστήμη προοδεύει και «υπόσχεται» άμεση, πλέον, λύση στον «Γόρδιο Δεσμό» του κορονοϊού. Είναι λοιπόν ανάγκη σε αυτό το σημείο να εξετάσουμε πώς θα γίνει ο ζητούμενος ψηφιακός μετασχηματισμός, οι ευρύτερες συμπράξεις στην Υγεία και βεβαίως η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων, προκειμένου μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις να μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα και ταχύτερα.

Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου στις 15:30, μέσω του CNN Greece, όλες οι απαντήσεις από εκπροσώπους της πολιτείας, της Υγείας και των επιχειρήσεων, σε μία συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον.