ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γιαννάκος: Δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε για δείγμα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Κορωνοϊός - Γιαννάκος: Δεν υπάρχει ΜΕΘ ούτε για δείγμα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / POOL

Την ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στις Περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω της εκθετικής αύξησης που παρατηρείται στις εισαγωγές νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγγέλλει με δήλωσή του την Τρίτη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλης Γιαννάκος.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκος, «στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό αυξάνονται. Χθες εισήχθησαν περισσότεροι ασθενείς από προηγούμενες ημέρες. ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως».

Ο ίδιος αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

«Το νοσοκομείο διαθέτει ΜΕΘ Covid 12 κλινών. Ήταν γεμάτη. Στις 15:00 τη Δευτέρα χρειάστηκε να διασωληνωθεί ένας νέος άνθρωπος με υποκείμενα νοσήματα .Δόθηκε αμέσως από το νοσοκομείο για διακομιδή. Στις 18:30 εξέπνευσε ο ασθενής στο νοσοκομείο Τρικάλων πριν προλάβει να διακομισθεί. Οι ΜΕΘ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι γεμάτες. Οι διακομιδές ειδικά σε μακρινές αποστάσεις επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι είναι επικίνδυνες», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εν συνεχεία, ο κ. Γιαννάκος παραθέτει αριθμητικά στοιχεία από τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Γράφει χαρακτηριστικά: «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 14 ασθενείς στις 14 κλίνες. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 24 ασθενείς στις 24 κλίνες. ΒΟΛΟΣ: 8 ασθενείς στις 8 κλίνες ΤΡΙΚΑΛΑ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες: ΚΑΡΔΙΤΣΑ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: που γίνονται διακομιδές από Θεσσαλία. ΛΑΜΙΑ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες. ΧΑΛΚΙΔΑ: 7 ασθενείς στις 8 κλίνες».

Σφοδρή κριτική κατά Γεραπετρίτη

Ο Μιχάλης Γιαννάκος ασκεί δριμεία κριτική και στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη δήλωση από επίσημα κυβερνητικά χείλη για τις ΜΕΘ, για να δικαιολογήσει την αδράνεια των 8 μηνών να λειτουργήσουν περισσότερες ΜΕΘ».

Γεραπετρίτης: Αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών λόγω θνητότητας 50%

ΣΥΡΙΖΑ: Κακοποίηση της λογικής από τον κ. Γεραπετρίτη - Η τυμβωρυχία πλέον επίσημη γραμμή της ΝΔ

Γεραπετρίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις μου για τις ΜΕΘ

«Οι ΜΕΘ είναι τα τελευταία οχυρά του συστήματος σε υγειονομικό πόλεμο και σώζουν ανθρώπινες ζωές. Οι μισοί και πλέον ασθενείς βγαίνουν ζωντανοί από τις ΜΕΘ. Εάν δεν υπήρχαν, θα είχαν πεθάνει. Από τους 540 σημερινούς διασωληνωμένους θα είχαμε περί των 250 θανάτων περισσότερων», προσθέτει ο ίδιος.

Τέλος, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ λέει:

«Το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε νοσοκομείο αναφοράς για κορωνοϊό χωρίς μοριακό αναλυτή. Τα δείγματα σε ασθενείς λαμβάνονται στέλνονται στο Ρίο και τα αποτελέσματα κάνουν έως έξι ημέρες να απαντηθούν, λόγω φόρτου και έλλειψης αντιδραστηρίων. Δύσκολη η διεκπεραίωση των ασθενών. Σταδιακά το τελευταίο δεκαήμερο βρέθηκαν θετικοί τρείς εργαζόμενοι. Ελήφθησαν δείγματα από ασθενείς και περί των τριάντα εργαζομένων που ήταν επαφές των θετικών κρουσμάτων. Συνέχισαν να εργάζονται κανονικά και δεν βγήκαν σε καραντίνα όπως φωνάζουμε. Σε έξι ημέρες (!) που έλαβαν τις απαντήσεις απεδείχθη ότι 5 είναι θετικοί στον ιό εντελώς ασυμπτωματικοί. Η διασπορά ήταν απρόβλεπτη καθ’ ότι εργάζονταν κανονικά. Καλούμε το Υπουργείο υγείας αύριο ο ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς. Επιτέλους ένας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο. Περίπου 50.000 ευρώ κάνει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ