ΕΛΛΑΔΑ

«Σαν ένα ταξίδι στον άλλο κόσμο»: Γιατρός ασθενής περιγράφει την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό

«Σαν ένα ταξίδι στον άλλο κόσμο»: Γιατρός ασθενής περιγράφει την περιπέτειά του με τον κορωνοϊό
Φωτογραφία αρχείου CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Την κατάσταση που βίωσε όταν νόσησε με κορωνοϊό περιέγραψε ο καρδιολόγος και διευθυντής του ΕΣΥ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία, νοσούν και αυτοί και εξήγησε ότι είναι δύσκολο να προφυλαχθούν.

«Νιώσαμε τον ιό, νιώσαμε την πανδημία, νιώσαμε την απομόνωση» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο Mega, τονίζοντας ότι πέρασε δύσκολα τις πρώτες ημέρες, καθώς είχε έντονα συμπτώματα.

«Είχα ένα μεγάλο λήθαργο, ένα βύθισμα σε ένα κενό μεγάλο, ήταν σαν ένα ταξίδι στον άλλο κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορούσε να έχει τη φροντίδα κανενός μιας και ήταν απομονωμένος.

Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, οι πολίτες θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί, να φορούν τις μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας μέχρι να περιοριστεί η πανδημία.

Τα τελευταία στοιχεία

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τετάρτη 2.152 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97.288, εκ των οποίων το 53,2% άνδρες.

Τα 4.849 (5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25.291 (26%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ