ΕΛΛΑΔΑ

Νιγηρία: Στα χέρια πειρατών τρεις Έλληνες ναυτικοί

Νιγηρία: Στα χέρια πειρατών τρεις Έλληνες ναυτικοί
AP Photo/Sunday Alamba

 Το πλήρωμα του πλοίου «Στέλιος Κ» υπό σημαία Togo αποτελείται από πέντε ναυτικούς, οι οικογένειες των οποίων παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις. Τουλάχιστον τρεις από τους ναυτικούς βρίσκονται στα χέρια πειρατών.

Συγκεκριμένα, όμηροι είναι ο πλοίαρχος και δύο ναύτες του «Στέλιος Κ», του πλοίου που δέχθηκε επίθεση στα νερά της Νιγηρίας από πειρατές, ενώ είχε ρότα για το Λάγος.

Το πλήρωμα αποτελείται από συνολικά πέντε Έλληνες ναυτικούς. Στο πλοίο παρέμειναν ο μηχανικός και ένας ναύτης. Όταν δέχθηκε την επίθεση βρισκόταν στον Κόλπο της Γουινέας.

Στους συγγενείς των ναυτικών οι εκπρόσωποι της εταιρείας τους καθησυχάζουν λέγοντάς τους ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους πειρατές μέσω διαπραγματευτεί και ότι είναι θέμα ημερών η επιστροφή των ναυτικών.

Στα νερά του κόλπου έχουν αυξηθεί τα πειρατικά κτυπήματα. Μέσα σε τρεις ημέρες έγιναν τρία πετυχημένα ρεσάλτα. Τα άλλα δύο αφορούν την απαγωγή πέντε ναυτικών στο υπό σημαία Γκάνας φορτηγό πλοίο AM Delta και άλλους 14 από το υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο έξω από το Sao Tome.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ