Αυστραλίας Μακάριος: Είμαστε πικραμένοι για τα 50 χρόνια σιγής της Χάλκης
Ανανεώθηκε:
Tην πικρία του για το γεγονός ότι σε έναν χρόνο συμπληρώνεται μισός αιώνας από τη διακοπή της λειτουργίας μιας μεγάλης και ιστορικής Θεολογικής Σχολής, εκείνης της Χάλκης εξέφρασε o Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, όπως έγινε γνωστό, είχε προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου.
Το θέμα το οποίο ανέπτυξε σε διαδικτυακή ομιλία, ήταν σχετικό με τα σύγχρονα ζητήματα της Βιοηθικής.
Με αφορμή την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση, πρωτίστως τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, ενώ συνεχάρη ολοκαρδίως τον νέο και άξιο Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Αρχιμανδρίτη κ. Ιάκωβο Χαλίλ, καθώς και τους καθηγητές και όλο το προσωπικό για το έργο το οποίο επιτελούν.
Βεβαίως επαίνεσε το έργο και τη συνεισφορά της Θεολογικής Σχολής του Μπαλαμάντ στο Ορθόδοξο κόσμο, αλλά παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του για το γεγονός ότι σε έναν χρόνο συμπληρώνεται μισός αιώνας από τη διακοπή της λειτουργίας μιας μεγάλης και ιστορικής Θεολογικής Σχολής, εκείνης της Χάλκης.
«Δυστυχώς, συμπληρώνονται σχεδόν 50 χρόνια από τότε που η τουρκική κυβέρνηση έκλεισε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Πενήντα χρόνια σιγής, αδικίας και πικρίας», ανέφερε στον επίλογο, προσθέτοντας: «Αλλά ταυτόχρονα είμαστε αισιόδοξοι. Ποτέ δε χάνουμε την ελπίδα μας. Περιμένουμε να έρθει η ώρα του Θεού».
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49