ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή 58χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα - Απαράδεκτες οι συνθήκες στο Κιλκίς

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή 58χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα - Απαράδεκτες οι συνθήκες στο Κιλκίς
Φωτογραφία αρχείου CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Κατέληξε μία 58χρονη νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών, που εργαζόταν στο νοσοκομείο της Δράμας, από επιπλοκές της Covid-19.

«Άλλη μια συνάδελφος 58χρονη νοσηλεύτρια μητέρα δύο παιδιών από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης χτυπημένη από κορωνοϊό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πριν λίγες ημέρες γέννησε η κόρη της στο νοσοκομείο Δράμας με καισαρική και βρέθηκαν θετικοί στο κορωνοϊό μητέρα και νεογνό, μετά τον τοκετό. Συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους της», συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας:

«Μας προκαλεί θλίψη και οργή η νέα απώλεια συναδέλφου. Δεν φταίει για όλα η κακή μοίρα, επιτέλους πάρτε μέτρα».

Απαράδεκτες οι συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Κιλκίς

Για απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού στο νοσοκομείο του Κιλκίς κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς νοσηλεύει 55 περιστατικά κορωνοϊού σε απαράδεκτες συνθήκες, καθώς δεν διαθέτει ΜΕΘ και διασωληνωμένα περιστατικά μένουν αρκετά εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

«Νοσηλεύονται σε μία κλινική ύποπτα και θετικά κρούσματα. Μάλιστα τα ύποπτα βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί με κίνδυνο να κολλήσει ένας θετικός τον άλλον αρνητικό ασθενή. Μοριακός αναλυτής δεν υπάρχει. Τα δείγματα για τεστ τα στέλνουν σε ιδιωτικό ή στη Θεσσαλονίκη, ενώ με καθυστέρηση λαμβάνονται απαντήσεις», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Πιο συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά την υποστελέχωση του νοσοκομείου η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι, κανένας λοιμωξιολόγος, κανένας νευρολόγος, ενώ από τους πέντε αναισθησιολόγους οι δύο νοσούν από κορωνοϊό.

«Οι διακομιδές ασθενών γίνονται με άλλες ειδικότητες. Νοσούν τουλάχιστον 60 συνάδελφοι. Χωρίς επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας με αυτοθυσία προσπαθούν να σώσουν ζωές ασθενών με κορωνοϊό», συμπλήρώνει.

«Η κεντρική παροχή οξυγόνου δεν επαρκεί. Με φορητές μπουκάλες παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς. Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν εξ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών. Μεταξύ αυτών και ο συνδικαλιστής Καλεμκερίδης Αχιλλέας».

«Δημιουργούνται αερολύματα από διασωληνωμένους ασθενείς και το προσωπικό τους φροντίζει χωρίς στολές και μασκες υψηλής προστασίας. Χθες, Κυριακή, υπήρχαν δυο διασωληνωμένα περιστατικά στους θαλάμους που διακομίστηκαν Θεσσαλονίκη. Σήμερα, Δευτέρα, υπάρχουν άλλοι δυο», τονίζεται στη σχετική ενημέρωση.

«Ενδεικτικό της πίεσης από τις εισαγωγές ασθενών είναι ότι τα επιτοίχια ροόμετρα οξυγόνου στο νεοσυσταθέν τμήμα Covid-19 λόγω αυξημένης ζήτησης υπολειτουργούν και χρειάζεται να ενισχύονται από φορητές φιάλες οξυγόνου. Υπάρχει μία καθαρίστρια την νύχτα σε όλο το Νοσοκομείο με τρεις κλινικές κορωνοϊού», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ