ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Νοσοκομείο Καρδίτσας: Κανένας διασωληνωμένος ασθενής δεν καθυστέρησε να μπει σε ΜΕΘ

Κορωνοϊός - Νοσοκομείο Καρδίτσας: Κανένας διασωληνωμένος ασθενής δεν καθυστέρησε να μπει σε ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Δημήτρης Κεχαγιάς απάντησε την Τρίτη σε δημοσίευματα που έγιναν στον Τύπο και ειδικότερα στην καταγγελία που έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης και ειδικότερα στο ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εισαγωγή διασωληνωμένου ασθενή στη ΜΕΘ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ενημερώνουμε ότι χθες, 30/11/2020, διασωληνώθηκε ασθενής στο Νοσοκομείο μας, ο οποίος και παρακολουθείτο από Ιατρό Εντατικολόγο της ΜΕΘ-COVID του Νοσοκομείου μας έως ότου σταθεροποιηθεί αναπνευστικά και σήμερα 1/12/2020 διακομίστηκε στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας», έγραψε ο κ. Κεχαγιάς στην ανακοίνωσή του.

«Ουδέποτε διασωληνωμένος ασθενής μας, εφόσον το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του, δεν καθυστέρησε να εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας ή να διακομιστεί σε ανάλογη Μονάδα άλλου Νοσοκομείου», κατέληξε ο ίδιος.

Τι είχε καταγγείλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κινδυνεύουν τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς «στην Ουρολογική Κλινική του ιδρύματος που μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού υπάρχει διασωληνωμένος 78χρονος ασθενής με πνευμονοθώρακα και σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης (Bülau) από το απόγευμα της Κυριακής».

«Κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς. Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Ψάχνουν μεθ και δεν υπάρχει πουθενά. Γίνονται συνέχεια διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό σε θαλάμους κλινικών όπου και νοσηλεύονται ημέρες μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ. Όσοι ζήσουν», είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ