ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Επτά ώρες και τρία ασθενοφόρα για τη διακομιδή ασθενούς από το Βόλο στην Κόρινθο

Κορωνοϊός: Επτά ώρες και τρία ασθενοφόρα για τη διακομιδή ασθενούς από το Βόλο στην Κόρινθο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Επεισοδιακή ήταν η διακομιδή ενός 66χρονου ασθενή με κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Βόλου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου έκριναν την Παρασκευή απαραίτητη τη διασωλήνωση του ασθενή, ωστόσο λόγω πληρότητας των ΜΕΘ στο σύνολο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (σ.σ. Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα), ο 66χρονος έπρεπε να διακομισθεί στην Κόρινθο.

Ο 66χρονος για να φτάσει μέχρι την Κόρινθο χρειάστηκε να αλλάξει τρία ασθενοφόρα, καθώς το ένα μετά το άλλο παρουσίαζαν μηχανικές βλάβες.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου, αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του και ασθενής και ιατρικό προσωπικό να φτάσουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου μετά από περίπου επτά ώρες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», πρόκειται για τη δεύτερη περιπετειώδη διακομιδή εντός λίγων ημερών που γίνεται από τον Βόλο για άλλη πόλη.

Στην πρώτη περίπτωση αφορούσε στη διακομιδή ενός μικρού παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Το ασθενοφόρο πάλι έμεινε στον δρόμο και επιστρατεύτηκε μονάδα από την Αττική για τη διακομιδή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου την Τρίτη, ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΘ Βόλου, Παναγιώτης Δαριώτης, επεσήμανε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να επισκευαστούν τα ασθενοφόρα που δουλεύουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και μοιραία παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες.

Όπως ανέφερε, για την ώρα «εκτός» είναι τρία ασθενοφόρα από τα 11 που διαθέτει η Μαγνησία, το ένα με μηχανική βλάβη στο σασμάν από το Σεπτέμβριο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ