ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία και εστίαση από το... 2021 - Ανοίγουν τα εποχιακά, τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Σχολεία και εστίαση από το... 2021 - Ανοίγουν τα εποχιακά, τι θα γίνει με το λιανεμπόριο
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά του ανοίγματος των σχολείων τάσσεται η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να επαναλειτουργήσει καμία βαθμίδα ακόμη και το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Κατά τις πληροφορίες, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το ζήτημα και για το λόγο αυτό η Επιτροπή έκρινε ως καλύτερη λύση την επανεξέταση του θέματος την επόμενη εβδομάδα με τα επιδημιολογικά δεδομένα εκείνων των ημερών.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από τον νέο χρόνο, δηλαδή στις 7 Ιανουαρίου και έως τις γιορτές θα συνεχιστεί το καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο World Leaders Forum την Τετάρτη, «Ίσως σε κάποιο σημείο θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Μετά τα εποχιακά ανοίγει το λιανεμπόριο;

Ανοίγουν τη Δευτέρα οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αμιγώς εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών.

Ειδικότερα, από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά στο λιανεμπόριο, ένα όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αναμένεται να ανοίξει στις 14 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, δύσκολα θα ανοίξει η εστίαση όπως όλα δείχνουν, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν κέντρα διασκέδασης και μπαρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ