Πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών στο Σχιστό
Πορεία διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Σχιστού πραγματοποιούν μετανάστες το πρωί της Τετάρτης, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των συνόρων, που δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 1.700 άτομα, ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση συγκεντρώθηκε μια ομάδα Αφγανών, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα «Ανοίξτε τα σύνορα», «αφήστε μας να πάμε στην Ευρώπη», αιφνιδίασε τη φρουρά, πέρασε την πύλη κι άρχισε να κάνει πορεία στην λεωφόρο Σχιστού.

Πηγή: CNN Greece
Στην κινητοποίηση μετέχουν περίπου 300 άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ έξω από την πύλη βρίσκεται και μικρή ομάδα αλληλέγγυων του ΠΑΜΕ.
Στο στρατόπεδο του Σχιστού μεταφέρονται σε καθημερινή βάση πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να έχουν επεκταθεί τις τελευταίες δύο μέρες, ώστε να μπορέσουν να φιλοξενηθούν όλοι.
Η Βρετανία ζητεί από τις πλατφόρμες των Social Media αυστηρότερα μέτρα για τη χρήση από ανήλικους
11:30
«The music of Ennio Morricone»: Christmas Theater στις 29 Μαρτίου 2026
11:25
Τουλάχιστον 19 εμπορικά πλοία υπέστησαν ζημιές από την έναρξη των επιθέσεων στο Ιράν
11:20
Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τους Patriot στην Κάρπαθο: «Παράνομη ενέργεια, η Ελλάδα εκμεταλλεύεται τις κρίσεις στην περιοχή»
11:18