ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού στην παραλία της Χαλκίδας

Κορωνοϊός: Εικόνες συνωστισμού στην παραλία της Χαλκίδας
evima.gr

Εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν στην παραλία της Χαλκίδας, τη στιγμή που ο η λίστα θανάτων από κορωνοϊό ολοένα και μακραίνει.

Μπορεί οι περισσότεροι να φορούσαν μάσκα, ωστόσο, οι προβλεπόμενες αποστάσεις δεν τηρούνταν, με αποτέλεσμα τη δημιουργία συνωστισμού, σύμφωνα με το τοπικό μέσο evima.gr.

Στη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την επαρχία.

«Κάνω έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στην επαρχεία, ο ιός υπάρχει παντού, πρέπει να φοράμε την μάσκα και να μην ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης και συνέχισε λέγοντας, «το ότι δεν ζούνε σε μεγάλες πόλεις δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν μας αφορά».

Τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.383 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 114.568, εκ των οποίων το 52,8% αφορά άνδρες.

Τα 4.981 (4,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30.207 (26,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 594 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών.

Οι 171 (28,8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 641 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.902 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 1.156 (39,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ