ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ξέρεις πόσο και αν θα αντέξεις»: Συγκλονίζει ζευγάρι που νόσησε από κορωνοϊό

«Δεν ξέρεις πόσο και αν θα αντέξεις»: Συγκλονίζει ζευγάρι που νόσησε από κορωνοϊό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ AP Photo/Thanassis Stavrakis

Συγκλονίζουν τα λόγια 57χρονου, ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό τρεις μέρες μετά τη σύζυγό του, χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα.

«Η μάχη για τη ζωή ενώ χάνεις το οξυγόνο σου και δεν ξέρεις πόσο και αν θα ζήσεις», λέει ο 57χρονος, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί με ειδική κάψουλα από τη Λήμνο, όπου μαζί με τη σύζυγο του κατοικούν μόνιμα, στο νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης με C130 πριν 17 ημέρες.

Οι εντατικές τόσο σε Αττική όσο και σε Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτες, για αυτό και ο κ. Κυριαζής μεταφέρθηκε τελικά στην Κρήτη.

Ο 57χρονος διαγνώστηκε θετικός στον Covid 19 τρεις μέρες μετά τη σύζυγο του που είναι ιδιώτης γιατρός. Είχε εξετάσει με όλα τα μετρά προστασίας ηλικιωμένη ασθενή της που είχε μολυνθεί από τον ιό χωρίς τότε να το γνωρίζει.

Την Παρασκευή πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κρήτης και επέστρεψε σπίτι του στη Λήμνο. Βήχει συνεχώς και δεν αντέχει να μένει όρθιος για πολύ ώρα.

Το ζευγάρι έδωσε μάχη με τον κορωνοϊό και νίκησε. Έτσι, στέλνουν ένα μήνυμα ελπίδας σε ασθενείς που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον αόρατο εχθρό αλλά και στους συγγενείς τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ