ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Έρευνα για το βίντεο αστυνομικών που καταστρέφουν ανθοδέσμη

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Έρευνα για το βίντεο αστυνομικών που καταστρέφουν ανθοδέσμη

Έρευνα διατάχθηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για το βίντεο στο οποίο άνδρας των ΜΑΤ χτυπά κοροϊδευτικά συνάδελφό του με λουλούδια που είχε αφήσει κάποιος για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Το εν λόγω βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ενώ σχολιάζεται και ιδιαίτερα αρνητικά στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Προσαγωγές και ένταση

Σε 60 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στα πέριξ των Εξαρχείων την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να «μπλοκάρει» τις συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έχουν απαγορευτεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Από το πρωί, τα Εξάρχεια θυμίζουν… φρούριο, με αστυνομικούς να μην επιτρέπουν σε πολίτες ή ομάδες να πλησιάσουν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Αρκετοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων, με τους αστυνομικούς αρχικά να δημιουργούν έναν «κλοιό» γύρω από τον κόσμο και στη συνέχεια να τους διαλύουν.

Επικράτησε ένταση, με πληροφορίες να αναφέρουν πως αρκετοί εκ των συγκεντρωμένων μπήκαν σε πολυκατοικία για να μη προσαχθούν.

Ωστόσο, αστυνομικοί τους ακολούθησαν και έγινε χρήση κρότου – λάμψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ