ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 374 προσαγωγές, 135 δικογραφίες, ένταση και πρόστιμα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: 374 προσαγωγές, 135 δικογραφίες, ένταση και πρόστιμα
CNN Greece / ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Σε 374 προσαγωγές προχώρησε συνολικά στα Εξάρχεια αλλά και άλλες περιοχές της Αττικής η αστυνομία την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει όλες τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου -κάτι που κρίθηκε αναγκαίο λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχηματίστηκαν δικογραφίες για 135 από τους προσαχθέντες.

Οι εν λόγω δικογραφίες σχετίζονται με τις διατάξεις για τον Covid-19 ενώ έχουν επιβληθεί και πρόστιμα.

Για υγειονομικούς λόγους, τα εν λόγω άτομα δεν θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα αλλά όπως διέταξε ο δικαστικός λειτουργός θα μεταφερθεί μόνο η δικογραφία ενώ τα άτομα αφέθησαν ελεύθερα.

Ένταση και προσαγωγές

Ένταση και προσαγωγές σημειώθηκαν σε εκδηλώσεις μνήμης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα, λόγω της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων ήταν σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής.

Στην Αθήνα διοργανώθηκαν αρκετές συγκεντρώσεις, τόσο κοντά στο σημείο της δολοφονίας του έφηβου όσο και σε άλλα σημεία του κέντρου, με τις περισσότερες να διαλύονται από την αστυνομία.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει έντονη παρουσία στα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές.

Μπλόκα είχαν στηθεί από το πρωί στα Χαυτεία και στο Πανεπιστήμιο ενώ αστυνομικοί προχωρούσαν σε εξονυχιστικούς ελέγχους.

Την ίδια ώρα, δεν επιτρεπόταν σε κανέναν η πρόσβαση στο σημείο της δολοφονίας -ούτε καν σε δημοσιογράφους ή φωτογράφους.

Το πρωί και το μεσημέρι της Κυριακής, οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες προσπάθησαν να αφήσουν λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργήθηκε ένταση και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Εικόνες από τη Στοά Φέξη:

Το μεσημέρι, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε προσαγωγές και στην πλατεία Εξαρχείων, όπου υπηρχε συγκεντρωμένος κόσμος.

Μάλιστα, ορισμένοι συγκεντρωμένοι μπήκαν σε μια πολυκατοικία, με αστυνομικούς να πετάνε χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και μέσα στο χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ