Συμφωνία με την ΕΥΑΘ για τα λύματα της Θεσσαλονίκης υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ
Ανανεώθηκε:
Στην υπογραφή σύμβασης για την παροχή υπηρεσιών «Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης», προϋπολογισμού 64,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) προχώρησε σήμερα, η ΑΚΤΩΡ με την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).
Πρόκειται για σύμβαση πενταετούς διάρκειας με προαίρεση για επέκταση ενός έτους, η οποία πέραν της παροχής μιας σειράς υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, προβλέπει, μεταξύ άλλων, σημαντικές παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργική αναβάθμιση της Εγκατάστασης.
Στο πλαίσιο της σύμβασης, η ΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών για την ενεργειακή βελτιστοποίηση της εγκατάστασης και την επίτευξη των υψηλών ενεργειακών στόχων που έχει θέσει η ΕΥΑΘ, αναβαθμίζοντας έτσι σημαντικά την εγκατάσταση προς όφελος του περιβάλλοντος, αλλά και του κοινού.
Η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατέχει ηγετική θέση στα έργα επεξεργασίας λυμάτων, χάρη στην εκτεταμένη εμπειρία που έχει αποκτήσει στην κατασκευή μονάδων επεξεργασίας στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Αιθιοπία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κολομβία κ.α.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση της υψηλής τεχνογνωσίας που έχει αναπτύξει η ΑΚΤΩΡ στον τομέα, σε συνέχεια της ήδη επιτυχημένης κατασκευής, καθώς και της πολυετούς λειτουργίας και συντήρησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας, μιας εκ των μεγαλύτερων και πλέον τεχνολογικά προηγμένων κατασκευών στον τομέα διεθνώς.
Σκέρτσος: Σπάει η πεποίθηση ότι κάποιοι είναι υπεράνω νόμων
11:19
Σε διαθεσιμότητα με εντολή Δένδια ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού για τις εμπρηστικές επιθέσεις
11:14
Σαουδική Αραβία: Καθημερινές οι επιθέσεις με drones και πυραύλους από τους Χούθι
11:11
Λαγκάρντ: Η σιδηρά κυρία της οικονομίας, τα «ελληνικά» της και τα σενάρια για το μέλλον της
11:00