ΕΛΛΑΔΑ

«Ζήτησε μόνο να μην ανοίξουμε το δώρο του»: Τι λέει η μητέρα του 8χρονου που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

«Ζήτησε μόνο να μην ανοίξουμε το δώρο του»: Τι λέει η μητέρα του 8χρονου που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Παραμένει η αγωνία για τον 8χρονο που νόσησε από κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Η μητέρα του, εμφανώς συγκινημένη, αποκάλυψε πως το μόνο που της ζήτησε, ήταν μην ανοίξουν το χριστουγεννιάτικο δώρο του, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι.

Ο μικρός Γιάννης εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και μιας και ο πατέρας του είχε κορωνοϊό, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

«Στο σπίτι ήταν δύο μέρες με πυρετό και στο 3ο 24ωρο τη Δευτέρα η παιδίατρός μας μάς είπε ότι πρέπει να φύγει κατευθείαν για το Ρίο» δήλωσε η μητέρα του 8χρονου στην ΕΡΤ.

Την Παρασκευή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο που προέκυψε κατόπιν νόσησης του παιδιού από Covid, βέβαια αυτή τη στιγμή που μιλάμε το παιδί είναι αρνητικό. Δεν έχει πλέον τη νόσο» δήλωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Το παιδί δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης Covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά.

«Tην Τετάρτη, νομίζω, αποφάσισαν να του κάνουν οι γιατροί τεστ αντισωμάτων και εκεί είδαν ότι είχε έναν μεγάλο αριθμό αντισωμάτων» ανέφερε η μητέρα του 8χρονου.

«Φαίνεται ότι αυτή η επιπλοκή του κορωνοϊού μιμείται τη νόσο Καβασάκι, γι’ αυτό θα ακούσετε και κάποιους από εμάς να τη λέμε Καβασάκι like syndrome» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων αυτό το σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο.

«Όταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε με τα μηχανήματά μας, τον ρωτήσαμε "τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις" και μας είπε "αστροναύτης" και του είπαμε "να που ήρθε η ώρα πιο γρήγορα να γίνεις αστροναύτης γιατί οι αστροναύτες πρέπει να περάσουν από ειδικά τεστ για να πάνε στο διάστημα" και του άρεσε πάρα πολύ αυτό» είπε ο κ. Ηλιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ