ΕΛΛΑΔΑ

«Το παιδί είναι καταβεβλημένο» - Τι λέει ο πατέρας του 8χρονου που νοσηλεύεται στο Ρίο

«Το παιδί είναι καταβεβλημένο» - Τι λέει ο πατέρας του 8χρονου που νοσηλεύεται στο Ρίο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ

Ο πατέρας του 8χρονου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου στο Ρίο με σπάνια επιπλοκή που εμφανίζεται μετά τον κορωνοιό εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος από την περιπέτεια που περνάει ο μικρός του.

«Την προηγούμενη Παρασκευή το παιδί έκανε μάθημα στη τηλεκπαίδευση και αφού παρακολούθησε μία ώρα, μετά ήρθε κουρασμένο και μου είπε “μπαμπά δεν μπορώ άλλο κουράστηκα”. Εγώ του λέω “τι έχεις παιδί μου”, μου λέει “μάλλον με πόνεσε το κεφάλι μου από το μάθημα” και του βάλαμε θερμόμετρο γιατί είδα ότι ήταν ζεστό, είχε 38,5. Το ρώτησα “τι έπαθες Γιαννάκη μου, κουράστηκες” και μου λέει το παιδί “ναι μάλλον κουράστηκα…”» αναφέρει αρχικά ο πατέρας, περιγράφοντας πώς ξεκίνησαν οι πρώτες υποψίες.

«Του δώσαμε και ένα αντιπυρετικό για να πέσει ο πυρετός και πράγματι ο πυρετός έπεσε. Την άλλη μέρα πάλι 38 πυρετό το παιδί, επικοινωνήσαμε με τη γιατρό μας, της είπαμε τη συμπτωματολογία του παιδιού και μας συνέστησε να φύγουμε για το Ρίο. Λόγω του ιστορικού του δικού μου, το υποπτεύθηκε η ιατρός και ευτυχώς μας έστειλε εγκαίρως στο Ρίο» λέει στη συνέχεια, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Περιγράφοντας τη στιγμή που έφτασαν στο νοσοκομείο του Ρίου, ο πατέρας τονίζει πως «εκεί λίγο οι γιατροί... τρελάθηκαν γιατί είδανε ψηλές τιμές, που σημαίνει ότι το παιδί πέρασε τον κορωνοϊό ασυμπτωματικά. Αλλά ο ιός του αναστάτωσε το ανοσοποιητικό και ενώ το παιδί αντιστάθηκε, γιατί δεν είχε αρρωστήσει σχεδόν ποτέ τόσο πολύ βαριά, υπήρξε το αποτέλεσμα το ίδιο το ανοσοποιητικό του να τον χτυπήσει».

Σχετικά με την κατάσταση υγείας του μικρού Γιάννη δήλωσε ότι είναι σοβαρά σταθερά, σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, δεν είναι διασωληνωμένος και είναι με τη μητέρα του.

«Το παιδί είναι καταβεβλημένο, είναι στο κρεβάτι του. Οι γιατροί τα ξέρουν καλύτερα αυτά. Εγώ με τις ταπεινές μου δυνάμεις κάνω την προσευχή μου ο Θεός να φωτίσει τα χέρια των γιατρών, τίποτα άλλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ