ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Δωρεάν rapid tests στις 10 και 11 Δεκεμβρίου

Αλεξανδρούπολη: Δωρεάν rapid tests στις 10 και 11 Δεκεμβρίου
ΙΝΤΙΜΕ

Δωρεάν rapid tests για τον κορωνοϊό, στην περιοχή Άβαντος (στην αλάνα Κακαλή) στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνει την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, από τις 9πμ έως τις 3μμ, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Η δράση έχει στόχο «την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά την προσέλευσή τους στο σημείο ελέγχου, οι πολίτες θα υποβάλλονται σε εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και δειγματοληψία για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτέλεσματα του τεστ θα γνωστοποιούνται μέσω sms, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου.

Όσοι προσέρχονται στο σημείο θα πρέπει να έχουν στείλει sms με αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνησή τους, να φορούν μάσκα και να γνωρίζουν τον προσωπικό τους αριθμό υγείας ΑΜΚΑ.

Η δράση υποστηρίζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ