ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Διασπορά σε Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς»

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Διασπορά σε Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς»
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε κλινική του νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Το νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Αττικής διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές. Η μία μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού και οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές.

«Στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. Περί τους 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν από κορωνοϊό και πάνω από οκτώ συναδέλφους εκ των οποίων έξι νοσηλευτές και δύο γιατροί», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

«Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται. Η παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείται από μία μόνο κλινική», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα. Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό».

«Επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ