ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2020: Τι θα ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα 2020: Τι θα ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας την παραμονή των Χριστουγέννων
INTIME NEWS

Μία ώρα παράταση παίρνει η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Ο κ. Πέτσας αφού ανακοίνωσε το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων και τη λειτουργία του λιανεμπορίου μόνο με click away, ανακοίνωσε τη διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Διευκρίνισε επίσης ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Ειδικά για το θέμα των μετακινήσεων κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η απαγόρευση μετακινήσεων θα παραμείνει και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς θα γίνουν οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και πως θα γίνει ο έλεγχος ώστε να διασφαλιστεί ότι κατά τις ημέρες αυτές ο αριθμός των παρευρισκόμενων σε κάθε σπίτι δεν θα υπερβαίνει τα 9 άτομα.

Ο κ. Πέτσας συνέστησε την τήρηση των μέτρων και κατά τις ημέρες αυτές ωστόσο είπε πως «όσο φτάνουμε προς τα Χριστούγεννα θα ξαναδούμε τις λεπτομέρειες για τις μέρες αυτές».

Όπως είναι εμφανές, αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, καθώς φέτος το ρεβεγιόν θα γίνει σε ιδιαίτερα κλειστό κύκλο, που θα περιλαμβάνει την οικογένειά μας και ενδεχομένως μία ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ