ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» η Δυτική Αττική με 392 ενεργά κρούσματα - Αυστηρή τήρηση μέτρων

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» η Δυτική Αττική με 392 ενεργά κρούσματα - Αυστηρή τήρηση μέτρων
INTIME NEWS

Εντείνεται η ανησυχία για την επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να απευθύνει έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 392 ενεργά κρούσματα στις Αχαρνές, με τον μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων να κυμαίνεται στα 42 έτη.

Έπειτα από ιχνηλάτηση, εντοπίστηκαν 764 άτομα που αποτελούν στενές επαφές των κρουσμάτων αυτών.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε ευρεία, έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της κατάστασης, από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Η τηλεδιάσκεψη έγινε με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων. Επιπλέον, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σειρά rapid test σε όλη την περιοχή, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται διενέργεια rapid test και μέσω drive through σε επιλεγμένα σημεία.

Πώς θα εφαρμοστεί το click away

Αναφορικά με το πώς θα εφαρμοστεί η λεγόμενη μέθοδος click away, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό έγγραφο της αγοράς, έχοντας στείλει SMS με τον κωδικό 2.

Από 13 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου θα επιτρέπεται μόνο η μετάβαση πελάτη σε κατάστημα για παραλαβή προϊόντος που έχει προαγοράσει, η λεγόμενη μέθοδος click away.

Η παραλαβή θα γίνεται μόνο από την είσοδο του καταστήματος και η πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS. Η «ουρά» έξω από το κατάστημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα εννιά άτομα, ενώ θα πρέπει να τηρείται μεταξύ των πελατών απόσταση δύο μέτρων.

Τι ισχύει για κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Από την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγουν μόνο τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία με διευρυμένο ωράριο. Για τη μετάβαση σε αυτά, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS με κωδικό 2.

Στα κομμωτήρια η προσέλευση θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ενώ πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φοράνε μάσκες. Θα υπάρχει δυνατότητα να λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στα βιβλιοπωλεία θα ισχύει ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ