ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Διπλό ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - Βροχές σε όλη τη χώρα

Καιρός: Διπλό ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - Βροχές σε όλη τη χώρα

Διπλό ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες. Το πρώτο θα «χτυπήσει» έως το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ μετά από ένα μικρό «διάλειμμα», οι βροχές θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που σχετικά γρήγορα θα περάσουν μέσα στο Αιγαίο και μέχρι αύριο το απόγευμα θα έχουν φτάσει στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας μας.

Οι περιοχές που θα δοκιμαστούν από αυτό το πρώτο κύμα είναι η Πελοπόννησος, κεντρική - ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, η Εύβοια, η ανατολική και νότια Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, η Κρήτη κυρίως τα δυτικά τμήματα, οι Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Από το βράδυ της Κυριακής και περίπου για 24 ώρες αναμένεται να πλήξει τη χώρα δεύτερο πιο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ακολουθήσει την ίδια «τροχιά», επηρεάζοντας τις ίδιες περιοχές.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικότερα:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας) και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στα βορειοδυτικά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, από τις απογευματινές ώρες και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί και αργά το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ