ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Μάσκες και αποστάσεις ακόμη και τα Χριστούγεννα

Βατόπουλος: Μάσκες και αποστάσεις ακόμη και τα Χριστούγεννα
Federico Gambarini/dpa via AP

Προσοχή και το επόμενο διάστημα συνιστά ο καθηγητής Μικροβιολογίας Σχολής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, συμβουλεύοντας να συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα «για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το δύσκολο διάστημα». 

«Τα πράγματα πάνε καλύτερα απ' ό,τι φαίνεται από τα νούμερα, ενώ υπάρχει και το εμβόλιο στην άκρη του δρόμου, παρόλα αυτά για να μην την πάθουμε όπως το καλοκαίρι» συνέστησε ο καθηγητής, λέγοντας πως είναι χρήσιμο να είμαστε προσεκτικοί το επόμενο διάστημα και να αποφύγουμε τις πολλές επαφές ακόμα κι αν είναι Χριστούγεννα. Καλό είναι να κρατήσουμε τις μάσκες, τις αποστάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα, υπογράμμισε μιλώντας στο Mega.

Σχολιάζοντας την απόφαση σχετικά με το όριο των 9 ατόμων στα φετινά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων δήλωσε: Το πρόβλημα δεν είναι τι θα αποφασίσει η πολιτεία, το ζήτημα είναι πως θα προφυλάξουμε τους εαυτούς μας» κάνοντας λόγο για φόβους υπερμετάδοσης:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ιός μεταδίδεται με την αναπνοή, συνεπώς αν μαζευτεί πολύς κόσμος σε ένα σπίτι και με κλειστά παράθυρα λόγω καιρού, έχει κολλήσει όλον τον κόσμο» ενώ όπως είπε «η λογική είναι να μαζευτούμε με ανθρώπους που ήδη συγχρωτιζόμαστε μαζί τους».

Χθες το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση στις ώρες των μετακινήσεων κατά τις εορταστικές μέρες είχε αποκλείσει ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι:

«Επέκταση στις ώρες μετακινήσεων δε θα υπάρξει.


Ο κίνδυνος στα ρεβεγιόν να μεταφέρουμε τον κορωνοϊό σε μεγαλύτερες ηλικίες, κατά τους γιατρούς είναι ό,τι πιο επικίνδυνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ