ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Στους 13 οι νεκροί υγειονομικοί – Πέθανε 54χρονη νοσηλεύτρια

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Στους 13 οι νεκροί υγειονομικοί – Πέθανε 54χρονη νοσηλεύτρια
INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στους 13 έχουν ανέλθει οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με τον  πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝΜιχάλη Γιαννάκο. 

Πρόκειται για νοσηλεύτρια 54 ετών, που εργαζόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η άτυχη γυναίκα δούλευε σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου. Έχασε τη ζωή της από τον ιό που πολεμούσε καθημερινά χωρίς φόβο. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της και τους συναδέλφους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που θρηνούν τη δεύτερη συνάδελφό τους.

«Για εμάς είναι θύμα πολέμου, ηρωίδα αθάνατη. Θα τη θυμόμαστε πάντα. Έδωσε τη ζωή της για να φροντίζει ασθενείς με κορωνοϊό. Τρείς εβδομάδες έδινε τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ αλλά δεν τα κατάφερε», αναφέρει την ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννάκος.

«Οργή όμως μας προκαλεί η σιωπή της κυβέρνησης. Ούτε συλλυπητήρια δεν ακούσαμε από το στόμα τους για τους νεκρούς συναδέλφους. Ακόμη δεν ψήφισαν διάταξη που να κατατάσσονται οι θάνατοι των συναδέλφων στα εργατικά ατυχήματα. Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την αντίληψη της ατομικής ευθύνης Όταν γίνεται ένα ατύχημα στις ένοπλες δυνάμεις μιλούν για ήρωες και καλά κάνουν. Στον υγειονομικό πόλεμο οι συνάδελφοι που χάνουν τη ζωή τους τι θεωρούνται», καταλήγει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ