ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι προβλέπει η επιχείρηση μεταφοράς και φύλαξης του εμβολίου

Κορωνοϊός: Τι προβλέπει η επιχείρηση μεταφοράς και φύλαξης του εμβολίου
AP Photo/Hector Amezcua, Pool

Μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη μεταφορά και τη φύλαξη του εμβολίου έχει σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί από τη πρώτη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία της διανομής στις χώρες.

Όλες οι κρίσιμες υπηρεσίες της χώρας θα πάρουν μέρος στην επιχείρηση αυτή. Συνολικά 3.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν σε 24 ώρα βάση τόσο στο να μεταφερθούν τα εμβόλια στις αποθήκες αλλά και στη φύλαξη τους. Επίσης παρουσία της αστυνομίας θα υπάρχει και στα περίπου 750 κτίρια μέσα στα οποία που υπάρχουν τα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Ενώ τα εναέρια μέσα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής θα είναι στη διάθεση των υπευθύνων για να μεταφερθούν τα εμβόλια και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας.

Ήδη η κεντρική ομάδα του εμβολίου έχει εγκατασταθεί και έχει δημιουργήσει ένα στρατηγείο στο κτίριο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Περιπολικά της αστυνομίας αλλά και μηχανές της άμεσης δράσης θα συνοδεύουν από την πρώτη στιγμή τα φορτηγά ψυγεία που θα μεταφέρουν τα εμβόλια στις αποθήκες, ενώ επίσης με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα μεταφέρονται στα εμβολιαστικά κέντρα. Στις αποθήκες θα βρίσκονται δυνάμεις φύλαξης σε 24ώρη βάση ενώ θα υπάρχουν και πυροσβεστικά οχήματα.

Η πρόβλεψη που έχει γίνει είναι τόσο λεπτομερείς που έχει προβλεφθεί ακόμα και πώς θα πρέπει να γίνει σε απομακρυσμένα νησιά η μεταφορά αν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες.

Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συσκέψεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει στο επιχειρησιακό αυτό σχέδιο και ο στρατός.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλια: Βήμα-βήμα το επιτελικό σχέδιο μεταφοράς και παράδοσής τους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ