ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην Κέρκυρα: Σε καραντίνα δύο αστυνομικοί που μετέφεραν κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό

Συναγερμός στην Κέρκυρα: Σε καραντίνα δύο αστυνομικοί που μετέφεραν κρούσμα θετικό στον κορωνοϊό
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Καθημερινά είναι πλέον τα περιστατικά που αποδεικνύουν τον κίνδυνο που διατρέχουν οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπό τον κίνδυνο της πανδημίας.

Στην Κέρκυρα με την αγωνία να έχουν νοσήσει είναι από την Τετάρτη δυο αστυνομικοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα και τώρα βρίσκονται σε καραντίνα μέχρι να κάνουν το τεστ και να διαπιστωθεί εάν έχουν κολλήσει ή όχι.

Συγκεκριμένα δύο αρχιφύλακες πήραν εντολή να μεταφέρουν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας μία γυναίκα, για την οποία υπήρχε εισαγγελική εντολή.

Πράγματι οι αστυνομικοί την παρέλαβαν από το σπίτι της και όταν έφτασαν στο νοσοκομείο αμέσως έγινε τεστ κορωνοϊού στη γυναίκα, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν ασθενής μπαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκαν ότι το τεστ της γυναίκας που μετέφεραν ήταν θετικό.

Από το νοσοκομείο ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι ζήτησαν να μπουν και οι αστυνομικοί σε καραντίνα μιας εβδομάδας και να γίνει τεστ μετά από λίγες ημέρες για να διαπιστωθεί εάν η γυναίκα τους μετέδωσε τον κορωνοϊό ή όχι.

Πάντως σύμφωνα με τους προϊσταμένους τους, οι αστυνομικοί φορούσαν γάντια και μάσκα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο νοσοκομείο της γυναίκας, ενώ ήδη το όχημα έχει μεταφερθεί για απολύμανση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ