ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Θα επανεξετάσουμε το όριο των 9 ατόμων για το γιορτινό τραπέζι

Κορωνοϊός - Βατόπουλος: Θα επανεξετάσουμε το όριο των 9 ατόμων για το γιορτινό τραπέζι
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Την εκτίμηση ότι θα βρεθεί υπό επανεξέταση ο αριθμός των εννέα ατόμων που θα επιτραπούν στα φετινά ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εξέφρασε την Πέμπτη ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος.

Ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημείωσε παράλληλα ότι εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα) και της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη), μετά τη νέα δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος:

«Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές».

«Αναγκαστικά τρέχουμε λίγο πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα», πρόσθεσε.

Εξάλλου, συνέστησε στον κόσμο να έχει υπομονή για λίγο ακόμα, τονίζοντας πως «έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια έναντι του κορωνοϊού, είπε ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ