ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για σκληρότερο lockdown στις «κόκκινες» περιοχές

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά για σκληρότερο lockdown στις «κόκκινες» περιοχές
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αυστηρότερο lockdown σε τρεις δήμους της Δυτικής Αττικής αναμένεται να ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα, λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφεται στην περιοχή. 

Η έκτακτη ενημέρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται ο κ. Χαρδαλιάς προκειμένου να έχει σειρά συναντήσεων σχετικά με την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων όπως εξελίσσονται στην ευρύτερη περιοχή, την πορεία των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Αρχές για την τήρηση των μέτρων, καθώς και το επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που έχουν αναπτύξει οι κατά τόπους αρμόδιοι φορείς ενόψει των εορτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκληρότερο lockdown σε περιοχές της Δυτικής Αττικής αφορά την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο, αλλά υπάρχει ανησυχία και για όμορους δήμους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση αναμένει την τελική εισήγηση της Επιτροπής που συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Την επιβολή νέων, αυστηρότερων μέτρων, σε περιοχές της χώρας όπου παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, προανήγγειλε άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, νωρίτερα σήμερα.

«Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αποφάσεις προκειμένου να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» τόνισε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Προειδοποίηση για τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων, που παραπέμπουν σε σκληρότερα τοπικά lockdown για την Δυτική Αττική και την Κοζάνη, καθώς και άλλες περιοχές, απηύθυνε την Τετάρτη και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση -εκτός από τη Δυτική Αττική- και στην Κοζάνη. Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000. πληθυσμού εντοπίζονται στους εξής νομούς:

  1. Κιλκίς,
  2. Ξάνθης,
  3. Πιερίας,
  4. Δράμας,
  5. Θεσσαλονίκης,
  6. Κοζάνης,
  7. Ροδόπης,
  8. Γρεβενών,
  9. Πέλλας,
  10. Λάρισας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ