ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αυστηρή προειδοποίηση για τα 9 άτομα στα γιορτινά τραπέζια

Κορωνοϊός: Αυστηρή προειδοποίηση για τα 9 άτομα στα γιορτινά τραπέζια

Έκκληση για τήρηση των μέτρων εν όψει των εορτών, αλλά και αυστηρή προειδοποίηση ότι εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα χαλάρωσης όλα μπορούν να επανεξεταστούν απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την πορεία της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το εάν ισχύει ο αριθμός 9 για τα άτομα που θα βρεθούν σε ένα σπίτι τις ημέρες των εορτών, ή κατά πόσο αυτός ο αριθμός τίθεται υπό αίρεση -όπως έχουν ζητήσει επιστήμονες εκφράζοντας φόβους για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού- ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα πάρτι, ούτε ρεβεγιόν, φέτος.

Όπως είπε, αν υποπέσουν στην αντίληψη της πολιτείας φαινόμενα όπως αυτά του παρελθόντος, για παράδειγμα προετοιμασιών για πάρτι κλπ, τότε η πρόβλεψη για τα 9 άτομα θα επανεξεταστεί, όπως και κάθε άλλο μέτρο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι όλα επανεξετάζονται μέχρι τελευταία στιγμή και ζήτησε να εισακουστεί η αυτονόητη έκκληση για τήρηση των μέτρων.

Σημείωσε ότι είναι βέβαιος πως ο καθένας θα εξετάσει σοβαρά εάν για λίγες ώρες γιορτινού ξεφαντώματος αξίζει να παίξουμε με τις ζωές των αγαπημένων μας ή να λειτουργήσουμε ως πολλαπλασιαστές του ιού.

Κάλεσε, δε, να μην υπάρξει καμία έκπτωση στα μέτρα, καμία χαλάρωση, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξαιρετικά άσχημες εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε ανακοινώθηκαν μέτρα αυστηρότερου lockdown και στην Κοζάνη, με έναρξη ισχύος από τα ξημερώματα του Σαββάτου και για μία εβδομάδα.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης, η Βάνα Παπαευαγγέλου μετέφερε την σοβαρή ανησυχία ολόκληρης της επιστημονικής επιτροπής για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα «έκρηξη» της πανδημίας, λόγω χαλάρωσης κατά τη διάρκεια των εορτών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ