ΕΛΛΑΔΑ

Τουριστικά πρακτορεία εξακολουθούν να πουλάνε στους πρόσφυγες εισιτήρια για Ειδομένη

Τουριστικά πρακτορεία εξακολουθούν να πουλάνε στους πρόσφυγες εισιτήρια για Ειδομένη
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεχίζουν και σήμερα να πουλάνε αδρά εισιτήρια για Ειδομένη στους πρόσφυγες και μετανάστες, τα παραρτήματα τουριστικών πρακτορείων που άνοιξαν στη Μυτιλήνη τους τελευταίους μήνες.

Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά εισιτήρια 'ελπίδας', που διακινούνται παράνομα από Έλληνες και ξένους -μετανάστες με άδεια παραμονής στην πλειονότητά τους, που γνωρίζοντας τη γλώσσα, επικοινωνούν και πείθουν τους ανθρώπους πως μπορούν να περάσουν τα σύνορα αν φτάσουν στην Ειδομένη.

Τα εισιτήρια αυτά πουλιούνται προς 50 ευρώ το ένα και στην πραγματικότητα είναι προϊόντα απάτης και πλαστογραφίας, αφού στον Πειραιά αποδεικνύεται πως δεν είναι παρά απλά χαρτιά.

Η αστυνομία διερευνά το όλο θέμα, ενώ χθες ενημέρωσε το σύνολο των τουριστικών πρακτορείων στην πόλη της Μυτιλήνης πως δεν θα πρέπει να κόβουν εισιτήρια για λεωφορεία με κατεύθυνση την Ειδομένη. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί έλεγχοι φαίνεται να έχουν ατονήσει.

Πριν μερικές μέρες συνελήφθη ομάδα ξένων και Ελλήνων με την κατηγορία ότι προωθούσαν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν πιστοποιηθεί, προς συγκεκριμένα πρακτορεία ταξιδιών.

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία Εφετών (Πειραιά), διέταξε σήμερα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σε βάρος προσφύγων.

Αφορμή στάθηκαν εκτενή ρεπορτάζ, που μεταδόθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία έχει αναπτυχθεί, από γραφεία τουρισμού, στην περιοχή πλησίον του λιμανιού του Πειραιά, παράνομη δραστηριότητα εκμετάλλευσης προσφύγων, αναφορικά με τη μεταφορά, κυρίως, προς τον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, με λεωφορεία. Μάλιστα, αναφέρεται και αξιόποινη συνέργεια αστυνομικών οργάνων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, έστειλε χθες επιστολή με την οποία ζητά να σταματήσει η έκδοση των εγγράφων μεταφοράς των αλλοδαπών στην Ειδομένη από ταξιδιωτικούς πράκτορες, προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Ευστάθιο Σκρέτα.

Διαβάστε επίσης:

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για εκμετάλλευση προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

Δρίτσας σε ταξιδιωτικούς πράκτορες: Μη βγάζετε εισιτήρια στους πρόσφυγες για Ειδομένη

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ