ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Στη φυλακή ο 47χρονος για το φόνο του επιχειρηματία - Στο φως νέο βίντεο ντοκουμέντο

Σέρρες: Στη φυλακή ο 47χρονος για το φόνο του επιχειρηματία - Στο φως νέο βίντεο ντοκουμέντο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα πήρε το δρόμο της φυλακής την Τετάρτη ο 47χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον επιχειρηματία Γιώργο Γρηγοριάδη έξω από το σπίτι του στη Νιγρίτα Σερρών.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ότι το θύμα επιχειρούσε να διαρρήξει το σπίτι του.

Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν από τη μοιραία συνάντηση δράστη και θύματος

Τη στιγμή, πάντως, που ο δράστης της δολοφονίας Γρηγοριάδη κρινόταν προφυλακιστέος, ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Star, το βίντεο αφορά σε πλάνα από κάμερα ασφαλείας, που κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Γιώργου Γρηγοριάδη, λίγα λεπτά προτού συναντηθεί με τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του.

Τι ισχυρίστηκε στις Αρχές ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, ο 47χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και υποστήριξε ότι ήρθε σε συμπλοκή με τον Γιώργο Γρηγοριάδη, επειδή έπαιρνε εργαλεία από την αποθήκη του.

Μιλώντας ενώπιον τον ανακριτικών αρχών, ισχυρίστηκε ότι «θόλωσε» μόλις διαπίστωσε ότι ο Γρηγοριάδης ήταν νεκρός και επιχείρησε να κρύψει τη σορό του θύματος σε αρδευτικό κανάλι στη Νιγρίτα Σερρών.

«Το θύμα βρίσκονταν μπροστά στην πόρτα του σπιτιού του κατηγορούμενου. Ο κατηγορούμενος συνειδητοποίησε ότι προσπαθεί να του διαρρήξει το σπίτι του. Επήλθε μια λογομαχία η οποία είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν. Ο πελάτης μου δεν γνωρίζει εάν είχε μπει στο σπίτι ή εκείνη την ώρα έμπαινε διότι τον πέτυχε ακριβώς μπροστά στην πόρτα», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου λίγη ώρα μετά τον απόφαση για την προφυλάκιση του πελάτη του.

Τι υποστήριξε η μητέρα του δράστη

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του 47χρονου κατηγορουμένου αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο συνήγορός της μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «η μητέρα του θα προτιμούσε να είναι αυτή ο άνθρωπος που θα ήταν νεκρός ή θα προτιμούσε να είναι στη θέση της μάνας του θύματος. Μάλιστα, όπως είπε ο δικηγόρος της, ο γιος της και δράστης της δολοφονίας απείλησε να τη σκοτώσει αν μιλούσε και τη διαβεβαίωσε ότι θα πήγαινε το θύμα στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ