ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση Χριστούγεννα: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ίδιο αυτοκίνητο

Μετακίνηση Χριστούγεννα: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο ίδιο αυτοκίνητο
CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Σήμερα, Χριστούγεννα, αν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα –μέλη της ίδιας οικογένειας– αυτό δεν θα συνιστά παράβαση ούτε θα επιδίδεται πρόστιμο, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Θόδωρος Χρονόπουλος είπε ότι οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όχι μόνο για να κάνουν ελέγχους στα μπλόκα και να βεβαιώνουν παραβάσεις, αλλά και για να διευκολύνουν την κίνηση των αυτοκινήτων, εφόσον απαιτηθεί από «μαζική μετακίνηση» πολιτών.

Είπε ακόμη ότι οι έλεγχοι σε σπίτια για τυχόν συγκεντρώσεις άνω των εννιά ατόμων, θα γίνονται μόνο μετά από καταγγελία πολιτών, καθώς τότε υπάρχει υποχρέωση των αστυνομικών να κάνουν έλεγχο και ότι αυτός, όπου απαιτηθεί, θα γίνεται παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Ο κ. Χρονόπουλος είπε ότι σε κάθε μετακίνηση οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, επανέλαβε ότι θα επιτραπεί η μετακίνηση εντός της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς και εντός κάθε περιφερειακής ενότητας ανά την επικράτεια.

Επισημαίνεται ότι χρειάζεται διαφορετικό SMS για την μετάβαση στο συγγενικό σπίτι που είναι το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και διαφορετικό για την επιστροφή, όπως διευκρίνισε χτες και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ