ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια - Την Κυριακή ξεκινά ο εμβολιασμός

Κορωνοϊός: Έφτασαν στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια - Την Κυριακή ξεκινά ο εμβολιασμός

Εφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής, ανήμερα των Χριστουγέννων, οι πρώτες 9.000 δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοϊό των Pfizer και BioΝTech στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα φορτηγά με ένα μέρος από τις πρώτες δόσεις του εμβολίου που αντιστοιχούν στη χώρα μας, πέρασαν τον Προμαχώνα στις 6 το απόγευμα. Στο σημείο βρισκόταν και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η μεταφορά έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, και ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

Με βάση το σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί, στις 31 Δεκεμβρίου θα φθάσουν άλλες 83.850 δόσεις, ενώ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του νέου έτους αναμένεται η παραλαβή επιπλέον 429.000 και 333.450 δόσεων αντίστοιχα.

Η μεταφορά τους στις αποθήκες και από εκεί στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνει με απόλυτη μυστικότητα και με ισχυρότατη αστυνομική προστασία.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου θα εμβολιαστούν στον Ευαγγελισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ θα ακολουθήσουν εμβολιασμοί υγειονομικών στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς.

70.000 εμβολιασμοί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Βάσει του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι πρώτοι 70.000 πολίτες, με προτεραιότητα τους υγειονομικούς, ηλικιωμένους και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του κράτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ