ΕΛΛΑΔΑ

Εξαδάκτυλος: Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση

Εξαδάκτυλος: Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Στο ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ανέφερε, μάλιστα, πως μόνο όταν έκλεισαν τα σχολεία υπήρξε σταθεροποίηση στους αριθμούς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, είπε: «Μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση... Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Open, διευκρίνισε πως «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως κι άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων πέφτει αργά αλλά βασανιστικά και πως οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ έχουν αρχίσει να εξαντλούνται «γιατί δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους».

Ωστόσο, σημείωσε πως είναι θετικό κι ευχάριστο ότι οι τελευταίοι αριθμοί για τα κρούσματα δείχνουν πτώση.

Επιπλέον, ανέφερε ότι οι γιορτές θα έχουν λογικά μια αρνητική επίδραση στα επιδημιολογικά στοιχεία και πως τα αποτελέσματα θα φανούν έπειτα από 15 - 20 ημέρες.

Τέλος, όσον αφορά στην άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε πως «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ