ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντική στιγμή: Έγινε ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα κατά του κορωνοϊού

Σημαντική στιγμή: Έγινε ο πρώτος εμβολιασμός στην Ελλάδα κατά του κορωνοϊού
Screen grab/ΕΡΤ

Η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα που εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Ο εμβολιασμός έγινε στη 1 το μεσημέρι στο νοσοκομείο όπου και εργάζεται από συνάδελφό της, μπροστά τις κάμερες. Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ξέσπασαν χειροκροτήματα.

«Νομίζω ότι σήμερα είναι πολλοί αυτοί που με ζηλεύουν. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να είναι στη θέση μου» δήλωσε στην ΕΡΤ η νοσηλεύτρια λίγα λεπτά πριν τον εμβολιασμό της, ο οποίος σηματοδοτεί την έναρξη της πρώτης φάσης εμβολιασμών στη χώρα μας.

«Στο πρόσωπό μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος», δήλωσε η Ευσταθία Καμπισιούλη, μετά τον εμβολιασμό της. Η νοσηλεύτρια είπε πως αισθάνεται πολύ καλά και προέτρεψε όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί.

«Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση» δήλωσε αμέσως μετά τον εμβολιασμό της.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως έχουμε ακόμη δρόμο.

«Είμαι πολύ τυχερή που ηγούμαι σε αυτή την ιστορική ημέρα» τόνισε η ίδια.

Κλείνοντας, εξέφρασε την ελπίδα «να εμβολιαστούν οι περισσότεροι και να έχουν εμπιστοσύνη στους επιστήμονες».

Η Ευσταθία Καμπισιούλη μεγάλωσε στο Σταυροδρόμι Γορτυνίας, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική και εργάζεται ως νοσηλευτήρια στην Αθήνα.

Μισή ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, του ηλικιωμένου Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Τον κ. Γιοβανίδη συνόδευσε στον «Ευαγγελισμό» η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», λίγη ώρα πριν τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε: «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τα πρώτα εμβόλια στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ