ΕΛΛΑΔΑ

Διευθυντής Νοσηλευτικής Ευαγγελισμού: Δεν αντιμετώπισε κανείς παρενέργεια ή πόνο από το εμβόλιο

Διευθυντής Νοσηλευτικής Ευαγγελισμού: Δεν αντιμετώπισε κανείς παρενέργεια ή πόνο από το εμβόλιο
POOL

Ο Διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στον Ευαγγελισμό, Δημήτριος Πιστόλας, μίλησε για τους πρώτους εμβολιασμούς.

«Είναι κάτι που το περιμέναμε καιρό», είπε και προσέθεσε ότι «από την έναρξη της πανδημίας όλοι περιμέναμε ένα όπλο για να την αντιμετωπίσουμε. Τώρα ήρθε».

Ο γιατρός τόνισε ότι δεν αντιμετώπισε κανείς καμία παρενέργεια ή πόνο.

Όπως είπε ο κ. Πιστόλας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε μεγάλο ποσοστό οι υγειονομικοί είναι θετικοί να το κάνουν, οι υπόλοιποι που είναι επιφυλακτικοί με σωστή ενημέρωση και με το παράδειγμα των γιατρών που το κάνουν θα πειστούν.

Σχετικά με το θέμα των μεταλλάξεων, ο γιατρός είπε ότι προς το παρόν δεν είναι πρόβλημα.

Τέλος, επεσήμανε ότι πρέπει να εμπιστευτούμε τους επιστήμονες.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εμβολιασμοί

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Σήμερα γίνεται εξάλλου η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί και στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Εν τω μεταξύ και σήμερα, συνεχίζονται οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων.

Ειδικότερα, είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ