ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Ελεύθερος και ο πατέρας για την επίθεση κατά των ανήλικων προσφυγόπουλων

Ωραιόκαστρο: Ελεύθερος και ο πατέρας για την επίθεση κατά των ανήλικων προσφυγόπουλων
INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελεύθερος θα παραμείνει, μέχρι την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας, ο 38χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων του Ωραιοκάστρου, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση και του 14χρονου γιου του. 

Η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ζητεί επίσης να επισυναφθούν στη δικογραφία το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, τα ιατρικά πιστοποιητικά για τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν οι παθόντες και να εντοπιστούν οι υπόλοιποι δράστες καθώς στην επίθεση συμμετείχαν περίπου 15 άτομα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε επίθεση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Η δομή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος και, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Θοδωρής Καραγιάννης, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τον χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά», όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα, και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

Την καταγγελία ερευνά το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ όπως είπε ο κ. Καραγιάννης θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία καθώς «οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούνε μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ