ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη ο εμβολιασμός σε νοσοκομεία της Περιφέρειας - Από 20 Ιανουαρίου ο γενικός πληθυσμός

Την Τρίτη ο εμβολιασμός σε νοσοκομεία της Περιφέρειας - Από 20 Ιανουαρίου ο γενικός πληθυσμός
INTIME/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεκινούν αύριο, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Όπως διευκρίνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, ήδη από σήμερα έγινε η αποστολή των εμβολίων από την Αθήνα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα.

Πιο συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο ΠΓΝ Λάρισας ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Από τις 20 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Μέχρι σήμερα Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας εμβολιάστηκαν 471 άτομα και, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε μόνον ένα περιστατικό ελαφράς αλλεργικής αντίδρασης.

Αύριο γίνεται η παραλαβή άλλων 83.500 δόσεων του εμβολίου της Pfizer.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, με την ηλεκτρονική πλατφόρμα να ανοίγει τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα.

Αυτός θα γίνεται με τρεις τρόπους:

  • Μέσω της άυλης συνταγογράφησης
  • Μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr
  • Mέσω φαρμακείου ή μέσω ΚΕΠ

Θεσσαλονίκη: Περίπου 40 γιατροί και νοσηλευτές θα κάνουν την αρχή

Περίπου στις 13:45 το μεσημέρι έφτασε το όχημα που μετέφερε τις πρώτες 250 δόσεις εμβολίου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, έφτασε στη Θεσσαλονίκη προερχόμενο από τη Λάρισα όπου στο νοσοκομείο της πόλης άφησε άλλες 250 δόσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής συνοδευόταν από αυτοκίνητα της αστυνομίας και συγκεκριμένα από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης από τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και ένα όχημα με συμβατικές πινακίδες.

Από αύριο θα αρχίσουν στο ΑΧΕΠΑ οι πρώτοι εμβολιασμοί. Περίπου 40 γιατροί και νοσηλευτές θα κάνουν την αρχή με στόχο μέχρι τις 2 Ιανουαρίου να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Πάτρα: Ξεκινούν αύριο οι εμβολιασμοί

Έφθασε, σήμερα το πρωί, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας το ειδικό όχημα που μετέφερε τα πρώτα εμβόλια κατά της covid-19, συνοδευόμενο από περιπολικά οχήματα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, οι πρώτοι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το οποίο είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί και στα άλλα νοσοκομεία.

Επίσης, από τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα κέντρα υγείας.

Λάρισα: Θα εμβολιαστούν 250 άτομα

Έφτασαν σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας τα πρώτα εμβόλια για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς αύριο το πρωί ξεκινάει η διαδικασία του εμβολιασμού. Ο αριθμός των εμβολίων που έφτασε σήμερα στο νοσοκομείο δίνει την δυνατότητα να εμβολιαστούν 250 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η διαδικασία αρχικά θα αφορά τoν εμβολιασμό των υγειονομικών των νοσοκομείων, δηλαδή τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, μετά την παραλαβή των εμβολίων, δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε όλοι μας, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται καθημερινά στη μάχη κατά του κορωνοϊού», σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και έτσι σταδιακά θα πρέπει να μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη, που είμαστε εδώ και ένα χρόνο».

Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακoύ Νοσοκομείου της Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης δήλωσε ότι «το εμβόλιο είναι ένας τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας την ζωής μας, ενώ μιλώντας για την σημερινή ημέρα είπε ότι «σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, όχι μόνο για την πατρίδα μας, αλλά και για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας».

Πηγή: onlarissa.gr

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και λοιμωξιολόγος του ΠΓΝΛ Γεώργιος Συρογιαννόπουλος, ο οποίος θα είναι και από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί αύριο στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμη διαδρομή, αλλά η άφιξη του εμβολίου μας κάνει να κοιτάζουμε προς το τέλος».

Τέλος, αναφορικά με τους στόχους που πρέπει να πετύχουμε, ο κ. Συρογιαννόπουλος είπε ότι «πρέπει να πετύχουμε όσο μπορούμε μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και να φτάσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτό το 60 - 70% που θέλουμε, για να έχουμε ανοσία της κοινότητας».

Ιωάννινα: Μέχρι 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έφτασαν στη 1:00 μ.μ. τα πρώτα εμβόλια, 40 δόσεις.

Ο εμβολιασμός, θα πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη, στο υγειονομικό προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, του διοικητή του ΠΓΝΙ, Νίκου Κατσακιώρη, το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου μέχρι στιγμής , έχει ανταποκριθεί «σε ποσοστό 65%». Με την 1η δόση αναμένεται να έχει εμβολιασθεί όλο το προσωπικό μέχρι 20 Ιανουαρίου, ενώ η 2η θα χορηγηθεί 21 ημέρες αργότερα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Πηγή: epiruspost.gr

Εξάλλου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε προάστιο των Ιωαννίνων, ο οποίος φυλάσσεται όλο το 24ωρο, τοποθετήθηκαν δύο θάλαμοι βαθιάς κατάψυξης, καθώς σταδιακά θα αυξάνεται ο αριθμός των εμβολίων, προκειμένου να γίνει η τροφοδότηση στην Β.Δ Ελλάδα.

Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια θα λειτουργήσουν συνολικά 176 εμβολιαστικά κέντρα, 20 εκ των οποίων στον νομό Ιωαννίνων.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ