ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στο «Αττικόν» εμβολιάζεται την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: Στο «Αττικόν» εμβολιάζεται την Τρίτη ο Νίκος Χαρδαλιάς
INTIME NEWS / © Intime p.a.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» θα εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020, ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε τέσσερα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, θα εμβολιαστούν υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Στο ΠΓΝ Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο ΠΓΝ Λάρισας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Τα κριτήρια προτεραιοποίησης για τους εμβολιασμούς

Α. Ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση: Η μεγάλη ηλικία αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο για βαριά νόσηση.

Β. Ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης στον ιό: Σε αυτή την περίπτωση γίνεται λόγος για τους υγειονομικούς. Οι υγειονομικοί αποτελούν το παράδειγμα και τον φωτεινό φάρο για τους υπόλοιπους, ώστε να εμβολιαστούν.

Γ. Η διασφάλιση της φροντίδας και της νοσηλείας ατόμων ευάλωτων και ηλικιώμενων που ζούν σε δομές αποκατάστασης ή φιλοξενίας.

Στην προτεραιοποίηση δεν περιλαμβάνονται παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, καθώς δεν υπάρχουν μελέτες που να υποδεικνύουν την ανάγκη εμβολιασμού σε παιδιά.

ΕΟΔΥ: 66 νεκροί, 467 διασωληνωμένοι και 476 νέα κρούσματα

Εν τω μεταξύ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 476 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135.931, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες.

Εκ του συνόλου των κρουσμάτων, τα 5.356 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40.165 (29,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 467 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 146 (31,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 862 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 66 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4672 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1899 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ