ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στη Θεσσαλονίκη – Tι δήλωσαν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στη Θεσσαλονίκη – Tι δήλωσαν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν
INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Πρώτοι εμβολιάστηκαν συμβολικά ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πανδημίας του ΑΧΕΠΑ, αν. καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ και γνωστός λοιμωξιολόγος Σίμος Μεταλλίδης, ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης και ο νοσηλευτής Γιάννης Ιστίκογλου.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα εμβολιαστούν 60 υγειονομικοί στο ΑΧΕΠΑ που ήταν νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Στόχος είναι μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου να εμβολιαστούν 500 υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως γράφει το thestival.gr.

Tι δήλωσαν οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα ξεκινάει εδώ από το ΑΧΕΠΑ το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα. Εμβολιάζουμε πρώτους του υγειονομικούς για να τους κρατήσουμε ασφαλείς. Για να κρατήσουμε τους ασθενείς μας ασφαλείς. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, έχει περάσει από όλα τα στάδια της αδειοδότησης» τόνισε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι συστάσεις των ειδικών και τους επόμενους μήνες.

«Είναι ένα ασφαλές εμβόλιο, δεν πρόκειται να έχει κάτι αναπάντεχο. Εδώ είμαστε για να πείσουμε τον κόσμο ότι όταν θα δοθεί η ευκαιρία όλοι θα πρέπει να εμβολιαστούν γιατί αυτό θα είναι το όπλο για να περάσουμε ξανά στην κανονικότητα μας», σημείωσε από την πλευρά του ο Σίμος Μεταλλίδης.

Ο διοικητής του νοσοκομείου σημείωσε πως «σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη χώρα μας και τη Βόρεια Ελλάδα. Σήμερα είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, αυτού του πολέμου. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα πώς θα ανταπεξέλθουμε. Εύχομαι όλοι να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια για να γλυτώσουμε από την πανδημία».

Τέλος, ο νοσηλευτής, Γιάννης Ιστίκογλου ανέφερε ότι έκανε το εμβόλιο και δεν κατάλαβε τίποτα. Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε πως πάνω από το 70% των υγειονομικών του νοσοκομείου έχει δηλώσει να εμβολιαστεί. «Πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι, είναι ένα ασφαλές εμβόλιο», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ