ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα ληστών που βασάνιζε ηλικιωμένους εξάρθρωσε η αστυνομία

Σπείρα ληστών που βασάνιζε ηλικιωμένους εξάρθρωσε η αστυνομία
Περιπολικό (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η βία που ασκούσαν στα θύμα τους ήταν τόσο άγρια και ωμή, που δεν δίσταζαν να αφήσουν πίσω τους ανήμπορους ηλικιωμένους, χτυπημένους και δεμένους, ακόμα και με καλώδια τηλεφώνου.

Η σπείρα των ληστών που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, έβαζε στόχο σπίτια που διέμεναν ηλικιωμένοι και εισέβαλαν τη νύχτα για να αρπάξουν ότι έβρισκαν.

Ήταν τόσο καλά οργανωμένοι που είχαν ακόμα και ασυρμάτους για να παρακολουθούν τις συχνότητες της αστυνομίας και να καταφέρνουν να εξαφανίζονται πριν φτάσουν τα πρώτα περιπολικά.

Συνολικά 8 άτομα συνελήφθησαν και αναζητούνται αλλά 2. Συνολικά από τις 16 ληστείες που είχαν κάνει, συγκέντρωσαν πάνω από 300.000 ευρώ. Ο κάθε ένας είχε το ρόλο του. Άλλος έκανε την κατόπτευση για να εντοπίσουν τα θύματα τους, άλλος εισέβαλε στα σπίτια με κουκούλα και βασάνιζε τους ηλικιωμένους και άλλος περίμενε με το αυτοκίνητο για να διαφύγουν.

Οι περιοχές που επέλεγαν να χτυπούν ήταν κυρίως στα δυτικά προάστια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις από θαύμα δεν έχασαν τη ζωή τους ηλικιωμένοι από την κακοποίηση που είχαν υποστεί από τη σπείρα των ληστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ