ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έρημος τόπος οι Θεσπίες μετά την παράταση του σκληρού lockdown

Κορωνοϊός: Έρημος τόπος οι Θεσπίες μετά την παράταση του σκληρού lockdown
CNN Greece/ Σπύρος Μελισσάρης

Mέχρι τις 31 Δεκεμβρίου έχει παραταθεί το αυστηρό lockdown στις Θεσπιές Βοιωτίας, στο πλαίσιο ανάσχεσης της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Από τα 1.047 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, από τον ΕΟΔΥ, τα 12 εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας πειθαρχούν πλήρως στα μέτρα που επέβαλλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

Η απόφαση για παράταση ή όχι των μέτρων περιορισμού μετά την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να ληφθεί αύριο, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ είναι τα εξής:

  • Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας.
  • Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, clickaway κ.λπ.).

Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τ.Κ. Θεσπιέων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.

Παράλληλα αποφασίστηκε και η αναστολή λειτουργίας εταιρείας ενημέρωσης και διαχείρισης οφειλών στη Νέα Ιωνία από σήμερα έως και την 31.12.2020, δηλαδή για τρεις ημέρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ