ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Απάντηση Θεμιστοκλέους για τις καθυστερήσεις εμβολιασμών στο «Σωτηρία»

Κορωνοϊός: Απάντηση Θεμιστοκλέους για τις καθυστερήσεις εμβολιασμών στο «Σωτηρία»
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Απάντηση στα δημοσιεύματα περί καθυστερήσεων στους σημερινούς εμβολιασμούς στο νοσοκομείο «Σωτηρία» δίνει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, το νοσοκομείο Σωτηρία έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς.

«Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου», αναφέρει σε δήλωσή του.

«Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση».

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα εικοσιτετράωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν», καταλήγει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Απάντηση έδωσε και ο διοικητής του «Σωτηρία», σύμφωνα με τον οποίο σήμερα, Τρίτη, «εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά».

Ο νευροχειρουργός και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Παναγιώτης Παπανικολάου, κατήγγειλε νωρίτερα ότι ακυρώθηκε προγραμματισμένος εμβολιασμός υγειονομικών στο «Σωτηρία» προκειμένου να εμβολιαστούν «δεκάδες επίσημοι, μέλη του υπουργικού συμβουλίου».

«Γιατροί του "Σωτηρία" καταγγέλλουν και διασταυρώθηκε ότι ακυρώθηκε ο σημερινός προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών του νοσοκομείου και στη θέση τους ήρθαν με διάφορα πολυτελή αυτοκίνητα κάποιοι δεκάδες επίσημοι και εμβολιάστηκαν, οι οποίοι ανέφεραν ότι είναι μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Δεν ξέρουμε ακόμα λεπτομέρειες», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Παπανικολάου.

Όπως είπε, είναι λογικό να υπάρχει ένας συμβολισμός με τον εμβολιασμό πολιτικών αρχηγών, «αλλά όχι και να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο». Κατά τον ίδιο, οι γιατροί του Σωτηρία που έκαναν την καταγγελία «προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την διοίκηση και δεν τα κατάφεραν».

Σήμερα 29/12 στο "Σωτηρία" (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν...

Posted by Panagiotis G Papanikolaou on Tuesday, 29 December 2020

Σημειώνεται ότι αρχικά είχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ο εμβολιασμός 45 αξιωματούχων μαζί με τους υγειονομικούς εργαζομένους, λόγω της καίριες θέσης που κατέχουν, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, τελικά θα εμβολιαστούν 126. Απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, για «επιτελικό ρουσφέτι κι όχι συμβολική κίνηση», ο κ. Πέτσας είπε χαρακτηριστικά:

«Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα λάβουμε 429.000 δόσεις και θα εμβολιαστούν περίπου 215 χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους. Τον ενοχλεί αυτό τον κ. Τσίπρα, γιατί επενδύει στην καταστροφή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ