ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάκτωρ: Επίσημα εκτός εταιρείας ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Ελλάκτωρ: Επίσημα εκτός εταιρείας ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Την παραίτηση του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Ελλάκτωρ, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του CNN Greece. Παράλληλα, από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας παραιτήθηκε και ο κ. Μιχαλήλ Κατούνας, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο είναι η ακόλουθη: «Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (εφεξής η «Εταιρεία»), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αρ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του νόμου 3016/2002, όπως ισχύει, καθώς και του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, κ.κ. Δημήτριος Καλλιτσάντσης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Εκτελεστικό Μέλος και Μιχαήλ Κατούνας, Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος, υπέβαλαν την παραίτησή τους από το εν λόγω όργανο διοίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε μεταβολή της σύνθεσής του το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ νέες παραιτήσεις μελών από το Διοικητικό της Συμβούλιο

Σημειώνεται ότι η παραίτηση του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση προκάλεσε αίσθηση καθώς μαζί με τον αδερφό του Αναστάσιο (Σάκη) Καλλιτσάντση πρωταγωνίστησαν στην ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας, μέσα από το Change4Ellactor πριν από δύο χρόνια. Πρόσφατα οι κ.κ. Δημήτρης και Αναστάσιος Καλλιτσάντσης συμφώνησαν με τους εφοπλιστές κ.κ. Γιάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκο προκειμένου να πουλήσουν σε αυτούς μετοχές τους που αντιστοιχούν σε ποσοστό 18,3346% της εταιρείας. Η δεσμευτική συμφωνία προβλέπει ότι η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, ανεβάζοντας το ποσοστό της Invesco Finance, που ελέγχουν οι δύο εφοπλιστές, στο 23,3348% των μετοχών της Ελλάκτωρ. Αντίστοιχα, το ποσοστό των αδερφών Καλλιτσάντση θα μειωθεί στα επίπεδα του 2% περίπου.

Αντίστοιχα, η ολλανδική Reggeborgh συνεχίζει να πραγματοποιεί αγορές μετοχών της εταιρείας και πλέον το ποσοστό που ελέγχει άμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ ανέρχεται σε 14,17% ενώ επιπλέον διατηρεί το δικαίωμα άσκησης δικαιώματος αγοράς για επιπλέον 12,54% από την οικογένεια Μπόμπολα, το οποίο εφόσον ασκηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμεσης συμμετοχής της στο 26,7218%.

Όλα τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία ενόψει της κρίσιμης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου με την αλλαγή της διοίκησης αλλά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου –ύψους 50 εκατ. ευρώ- να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Οι δύο πλευρές, Reggeborgh από τη μία και Μπάκος-Καϋμενάκης από την άλλη διαγκωνίζονται για την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας, αυξάνοντας σταθερά το ποσοστό τους στο μετοχικό της κεφάλαιο, ενώ η Reggeborgh έχει προτείνει και νέο διοικητικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, η Reggeborgh προτείνει για την θέση του προέδρου και μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ τον δικηγόρο και νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γιώργο Μυλωνογιάννη. Για τη θέση του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου προτείνει τον κ. Άρη Ξενόφο, μέχρι σήμερα εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν οι κ.κ. Δημήτριος Κονδύλης (Εκτελεστικό Μέλος), Κωνσταντίνος Τούμπουρος (Κωνσταντίνος Τούμπουρος) και Αθηνά Χατζηπέτρου (Ανεξάρτητο – Μη Εκτελεστικό Μέλος).

Σημειώνεται ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση έχει οριστεί για τις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα όμως με πληροφορίες του CNN Greece είναι πολύ πιθανό η πλευρά των εφοπλιστών να ζητήσει παράταση 20 ημερών, μεταθέτοντας έτσι την κρίσιμη ημερομηνία για τις 27 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ