ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Νόμιμες οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας για τις Πανελλαδικές

ΣτΕ: Νόμιμες οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας για τις Πανελλαδικές
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με οκτώ αποφάσεις της (2770-2778/2020) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης αποφοίτων Γ΄ τάξης του Λυκείου κατά των πανελλαδικών εξετάσεων (2020-2021) για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι απόφοιτοι - μεταξύ των άλλων - ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι αποφάσεις της υπουργού Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την κύρωση των πινάκων εισαγομένων στα τμήματα και τις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αμφισβητούσαν τη συνταγματικότητα του παλαιού και νέου συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων, κ.λπ.

Οι υποψήφιοι φοιτητές υποστήριζαν, μεταξύ των άλλων, ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στα άρθρα 4, 5 και 16 του Συντάγματος και κατά συνέπεια παράνομες.

Παράλληλα, υποστήριζαν ότι είναι αντίθετες στη συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς ανατρέπει την κατανομή θέσεων, μεταξύ των υποψηφίων του παλαιού και του νέου συστήματος εισαγωγικών εξετάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ