ΕΛΛΑΔΑ

Πηγές υπουργείου Υγείας: Ανακρίβειες τα περί προσκλήσεων σε δημάρχους να εμβολιαστούν

Πηγές υπουργείου Υγείας: Ανακρίβειες τα περί προσκλήσεων σε δημάρχους να εμβολιαστούν
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Απολύτως ανακριβή» χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Υγείας δημοσιεύματα και αναρτήσεις που αναφέρονται σε «δήθεν προσκλήσεις από περιφερειακά Νοσοκομεία σε Δημάρχους, αυτοδιοικητικούς και άλλους παράγοντες να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Σύμφωνα με τις πηγές, αυτά δεν ισχύουν και δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

«Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών συνεχίζονται. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θα επιτηρεί τη διαδικασία», καταλήγουν οι πηγές.

Σημειώνεται ότι ο εμβολιασμός κατά προτεραιότητα κυβερνητικών στελεχών τις προηγούμενες μέρες προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με το Μέγαρο Μαξίμου να αναγκάζεται να βάλει τέλος.

Αναφερόμενη νωρίτερα σήμερα στο ζήτημα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, δήλωσε ότι οι χθεσινές αναρτήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού τους κακώς έγιναν και δίνουν λάθος εικόνα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, είπε πως τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα ενώ ανέφερε ότι εμβολιάστηκαν 66 από τα 126 κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς λέγοντας ότι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στη σειρά τους όπως κάθε πολίτης.

Σχολιάζοντας τον εμβολιασμό κυβερνητικών παραγόντων, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, είπε ότι αυτός ενεκρίθη από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

«Ήμουν ο πρώτος ο οποίος μίλησε για ένα τεράστιο εγχείρημα στο οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνουν και μικρά λάθη, αστοχίες, να τα διορθώσουμε, να δεχθούμε την κριτική. Όμως όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο και ένα όριο. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος. Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο», σημείωσε ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 την Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ