ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηροποίηση μέτρων: Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Αυστηροποίηση μέτρων: Τι ισχύει για τις εκκλησίες
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αυστηροποίηση των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού από αύριο, Κυριακή, και μέχρι τις 6:00πμ της 11ης Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας το πρωί του Σαββάτου.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν και το ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και πως την ημέρα των Θεοφανείων δεν θα γίνει αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Κυβερνητικοί κύκλοι δήλωσαν μετά τις ανακοινώσεις Πέτσα πως οι εκκλησίες, μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021, θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις Κυριακάτικες λειτουργίες με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αυστηρότερα μέτρα

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο όλων των επαγγελματικών κλάδων που είχαν ανοίξει σταδιακά πριν από τα Χριστούγεννα.

Συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Την ίδια ώρα, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ