ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Έφτασαν σε ΠΑΓΝΗ και Νοσοκομείο Χανίων τα εμβόλια

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Έφτασαν σε ΠΑΓΝΗ και Νοσοκομείο Χανίων τα εμβόλια
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά έφτασαν τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, που από αύριο το πρωί αναμένεται να αρχίσουν να γίονται σε εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Τα εμβόλια βρίσκονται ήδη στο ΠΑΓΝΗ, ενώ σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του ΣΥΦΑΚ, η μεταφορά τους από τον χώρο που φυλάσσονταν, έγινε με την άριστη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία της Αστυνομίας.

Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει, όπως προβλέπεται, αύριο Δευτέρα στις οκτώ το πρωί.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και στο νοσοκομείο των Χανίων, όπου σήμερα το μεσημέρι έφτασαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας τα πρώτα εμβόλια.

H μεταφορά έγινε με ειδικό όχημα του Συνδέσμου Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης, υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων θα αρχίσουν το πρωί της Δευτέρας με γιατρούς και νοσηλευτές που υπηρετούν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και την κλινική Covid.

Κατά την παράδοση των πρώτων εμβολίων ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγο Αντώνη Ρουτζάκη, για την συνεισφορά της ΕΛΑΣ στην ασφαλή μεταφορά των εμβολίων, την διοίκηση και τους φαρμακοποιούς του νοσοκομείου για την συνεργασία και βοήθεια τους, τονίζοντας ότι η διαδικασία της φύλαξης και μεταφοράς των εμβολίων εξελίχθηκε απολύτως ομαλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ