ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Χωρίς προβλήματα ο εμβολιασμός στο ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο: Χωρίς προβλήματα ο εμβολιασμός στο ΠΑΓΝΗ
ΙΝΤΙΜΕ

Με δύο νοσηλευτές, τον προϊστάμενο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Στέλιο Σταυρουλάκη και την προϊσταμένη της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Γεωργία Τασούλη, ξεκίνησε στις οκτώ το πρωί ο εμβολιασμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταυρουλάκης είπε ότι το εμβόλιο δεν τον ενόχλησε καθόλου, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πέρασε ούτε στιγμή από το μυαλό του να μην το κάνει.

«Η νέα χρονιά ξεκίνησε ελπιδοφόρα, με το νέο εμβόλιο να αποτελεί το μοναδικό "όπλο" που έχουμε ενάντια στην πανδημία. Θεωρώ απόλυτα ασφαλές το εμβόλιο. Εμπιστευόμαστε την διεθνή επιστημονική κοινότητα, ενώ και η οργάνωση του νοσοκομείου για τον εμβολιασμό είναι άψογη», επισήμανε ο κ. Σταυρουλάκης.

Η προϊσταμένη της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Γεωργία Τασούλη που ήταν η δεύτερη η οποία εμβολιάστηκε, είπε ότι ήταν εξαρχής αποφασιμένη να εμβολιαστεί και πως ο εμβολιασμός είναι η αρχή για να πάρουμε πίσω στα χέρια μας την καθημερινότητα και τη ζωή μας.

Στο ΠΑΓΝΗ υπάρχουν πέντε εμβολιαστικές γραμμές εκ των οποίων τρεις λειτουργούν το πρωί και δύο το απόγευμα, πραγματοποιώντας συνολικά καθημερινά 120 περίπου εμβολιασμούς. Το χρονοδιάγραμμα που ακολουθείται προβλέπει ο πρώτος εμβολιασμός των υγειονομικών να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, με την διοίκητρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης να αναφέρει ότι εφόσον χρειαστεί, στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, θα προβλεφθεί να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές.

«Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στο ΠΑΓΝΗ και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων με συγκίνηση και αισιοδοξία», δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη που διευκρίνισε ότι όλα τα νοσοκομεία του νησιού είναι σε ετοιμότητα για να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός.

«Δεν τέθηκε θέμα αναβολής του εμβολιασμού. Όλα τα νοσοκομεία μας είναι έτοιμα και η επιλογή να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τις επόμενες ημέρες στα άλλα νοσοκομεία ήταν ένα διαχειριστικό ζήτημα και πάντως δεν τίθεται ζήτημα αν υπάρχουν ή όχι εμβόλια. Υπάρχει επάρκεια εμβολίων για να καλυφθούν όλοι οι υγειονομικοί», επισήμανε η κ. Μπορμπουδάκη η οποία συμπλήρωσε ότι όσο περνούν οι μέρες αυξάνεται το ποσοστό των υγειονομικών που αποφασίζουν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον από τους υγειονομικούς του ΠΑΓΝΗ φτάνει στο 71%.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό στους οίκους ευγηρίας, η κ. Μπορμπουδάκη είπε ότι θα πάει παράλληλα με τον εμβολιασμό των υγειονομικών. «Θα γίνουν από τις Κινητές Ομάδες Υγείας. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που έχει καταρτιστεί κεντρικά και γίνεται κατά τόπους η διαχείρισή του. Είμαστε σε επικοινωνία και με τους επόπτες και ο,τιδήποτε χρειαστεί και στις κλειστές δομές θα υποστηρίξουμε και υγειονομικά» συμπλήρωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ