ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο δεύτερος ορειβάτης που είχε εγκλωβιστεί στον Ψηλορείτη

Νεκρός ο δεύτερος ορειβάτης που είχε εγκλωβιστεί στον Ψηλορείτη
Φωτογραφία αρχείου ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο δεύτερος εκ των νεαρών ορειβατών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί λόγο του χιονιά και του παγετού σε μεγάλο υψόμετρο του Ψηλορείτη το απόγευμα των Θεοφανείων.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ αφού πρώτα εντόπισαν και πλησίασαν τον πρώτο ορειβάτη ο οποίος ήταν τραυματισμένος και σε σοκ λόγω ψύχους έπειτα από δύο σχεδόν ώρες εντόπισαν και τον δεύτερο νεαρό ορειβάτη ο οποίος όμως είχε χάσει τη ζωή του από πτώση, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, οι δύο ορειβάτες ήταν ηλικίας 18 και 20 ετών και βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στον Ψηλορείτη για να πραγματοποιήσουν ορειβατική διαδρομή.

Κατάφεραν και έφτασαν σε μεγάλο υψόμετρο προς την κορφή του βουνού, όμως στην επιστροφή τους, η κατάβαση τούς δυσκόλεψε λόγω κυρίως της ολισθηρότητας στο χιονισμένο μονοπάτι, με αποτέλεσμα στο μέσο της διαδρομής προς το σημείο εισόδου τους, στο Λάκκο Μυγερού πάνω από το χωριό Λειβάδια Μυλοποτάμου, να μην μπορούν να συνεχίσουν.

Ενημέρωσαν την πυροσβεστική και άμεσα στο σημείο ανάβασης βρέθηκαν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ